tiistai 27. syyskuuta 2016

Paahdetut viikunat & mascarponevaahto


Tuoreet viikunat ovat mielettömän hyviä. Harmi vain, että useimmiten kilohinta on niin kova, ettei viikunoita malta pahemmin ostaa. Näin syksyisin hinta usein hieman putoaa, ja silloin pitää jokunen viikuna kaupasta tuoda. Viikunoita syö mielellään ihan sellaisenaankin, mutta on niistä kiva jotain tehdäkin. Muutamasta viikunasta tein tällä kertaa jälkiruokaa paahtamalla ne uunissa ja tarjoilemalla mascarponevaahdon kanssa.

Paahdetut viikunat & mascarponevaahto

Paahdetut viikunat:
4 tuoretta viikunaa
25 g voita
25 g ruskeaa raakaruokosokeria

Mascarponevaahto:
1 dl kuohukermaa
50 g mascarponea
tomusokeria maun mukaan
1 rkl Amarettolikööriä

Sekoita keskenään pehmeä voi ja raakaruokosokeri. Leikkaa viikunoihin ristiviillot, laita viikunat uunivuokaan ja jaa voi-sokeriseos viikunoiden päälle. Paahda uunissa 200 asteessa n. 10 min. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon mascarpone. Makeuta vaahto tomusokerilla ja mausta Amarettoliköörillä. Jaa vaahto paahtuneille viikunoille ja tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-